Naprakész információk és hírek az online világban!

A Facebook egy kiváló közösségi portál, amolyan igazi szabad média. Sok cég, szervezet és egyéb bloggerek akik publikációkat online napló formájában tárolják, szívesen megosztanák legfrissebb témáikat a FB rendszerében levő kapcsolataikkal. Nagyon sok FB alkalmazás létezik, amelyek segítségével blogtémákat lehet importálni, illetve RSS -en keresztüli frissítéseket fogadni a személyes FB profilunkra. Az igazi üzlet és a márkaépítés azonban akkor tud elkezdődni hogyha nem személyes profilunkat próbáljuk terjeszteni hanem az üzleti oldalunkat.

Az RSS Graffiti App egy kiváló alkalmazás amely segítségével blogunk RSS feed frissítéseit megtudjuk osztani vagy a FB profilunkra vagy pedig az üzleti oldalunk üzenőfalára. Az alkalmazás helyes beállítása mindössze öt egyszerű lépést igényel.

1) Jelentkezzünk be a Facebook rendszerébe.
2) Nyissuk meg a RSS Graffiti App -ot.
3) Kiválaszthatjuk a profilunkat vagy az általunk menedzselt üzleti oldalt a bal oldali oszlopból és klikkeljünk a zöld színű “ADD FEED” gombra ami a jobb oldali oszlopban található.
4) Másoljuk ide blogunk FEED URL címét és alul még egyéb opcionális beállítási lehetőségek is vannak. A “FEED NAME:” részt érdemes kitölteni mert ez segít az olvasóknak a pontos forrás meghatározásában.
5) Ha a fentiek beállításával megvagyunk akkor nem maradt más hátra, minthogy megnyomjuk a “save” gombot és már kész is. Mielőtt ténylegesen elmentjük mindenféleképpen vizsgáljuk meg az előnézetet, hogy ténylegesen letudja -e hívni FEED forrásunkat.
Nem árt tudni, hogy az RSS FEED forrásban levő régebbi blogbejegyzéseket nem lehet automatikusan megosztani. Az alkalmazás csak a legújabb bejegyzéseket figyeli. Amennyiben egy régebbi blogbejegyzésről szeretnénk mindenkinek pletykálni, úgy manuálisan kell azt beküldenünk.
Ez az alkalmazás bizonyos időközönként ellenőrizni fogja a megadott FEED URL állapotát és ha újabb blogbejegyzést észlel akkor azt automatikusan elfogja csicseregni üzleti oldalunk vagy személyes profilunk üzenőfalán. Mivel az alkalmazás magát a FEED -et csekkolja, így szerencsére blogmotorunk platformjától teljesen független. Ugyanúgy eltudjuk juttatni a hírt blogtémáinkról a Facebookra ha a Google Blogger vagy a WordPress professzionális szolgáltatását élvezzük.
Természetesen több FEED bevitelére, figyelésére is van lehetőség. Bármelyik FEED anyagunkat bármelyik FB oldalunkra betudjuk állítani. Mindent összevetve egy frappáns kis alkalmazásról van szó, amit érdemes használnunk mert nagyon jó propagáló eszközt ad a kezünkbe.