Naprakész információk és hírek az online világban!

Tavaly rekordot döntött a Horvátországban nyaraló magyarok száma. Egyesek mindig ugyanoda, vagy legalábbis ugyanarra a környékre mennek, míg mások szeretik felfedezni Horvátország más tájait is. Ha például tavaly Isztriában voltak, most délebbre, Dalmáciába mennek, vagy épp az előző években Dalmáciába nyaralók most a Kvarner-öblöt, vagy valamelyik szigetet látogatnák meg. Az ő figyelmükbe próbálunk ajánlani néhány olyan horvátországi célpontot, ahol talán még nem voltak, és érdemes lehet elgondolkodni egy ottani nyaraláson.

A közeli nyaralóhelyek közül a legtöbben a Krk-szigetre, vagy Crikvenicára mennek. Ezeknél Opatija sokkal elegánsabb, ugyanakkor drágább is. Ha egy nagyon picivel messzebb mennénk, Porec, Rovinj és Pula nem csak napozást és fürdést, hanem lenyűgöző nevezetességeket is kínál.

Rovinj, Szent Eufemia Bazilika

Horvátország Rovinj utazás, Szent Eufemia Bazilika

Akik nem autóval, hanem vonattal mennének, azoknak nem az északi részek, hanem a Splitbe közlekedő vonatok miatt Dalmácia a legegyszerűbb. Splittől számos csodálatos sziget és nyaralóhely könnyen és gyorsan elérhető. Csak néhányat kiemelve: Trogir, a múzeumváros, a zöld Brac-sziget, vagy a lenyűgöző Omis.

Dubrovnikba már kevesebben jutnak el, mivel ez található a legmesszebb. Ha valaki Dalmáciában nyaral, még onnan sincs közel, de már elérhetőbb. Érdemes lehet idén elgondolkodni egy oda való kiránduláson (a több napos nyaralás itt elég drága), mivel Dubrovnik Horvátország valószínűleg leggyönyörűbb városa, mely számos gyönyörű látványossággal büszkélkedhet.

Fiataloknak, akik bulizni szeretnének, a „horvát Ibiza”, Pag szigete, ott is konkrétan a pörgős Novalja ajánlható. Ha eddig nem tettük meg, idén érdemes útba ejteni a lenyűgöző szépségű, Európa legszebb természeti képződményei között számon tartott Plitvicét vagy akár a Krka nemzeti parkot.