Naprakész információk és hírek az online világban!

Fontos tudni, hogy a Google kereső alaposan büntet, ha megpróbáljuk kijátszani a szabályokat, illetve megró, ha tudatlanságunkból eredően, rosszul végezzük az optimalizálást. A büntetések leginkább a találati listákon való hátrasorolást vagy a weboldal kitiltását jelentik a teljes adatbázisból. Ezért a nem hozzáértés nagy károkat tud eredményezni magának a honlapnak, és végső soron a rajta futó üzleti tevékenységnek.

Büntetést eredményező okok:

Túlzott linképítés
Rengeteg kezdő SEO-s esik abba a hibába, hogy rövid időn belül, túl sok viszont-linket szerez a weblapnak, ezt a Google gyanúsnak tekintheti, így egy ideig hátrasorolja a honlapot.

Helytelen linképítés
Linkhálózatok és partnerprogramok, linkcsere és linkvásárlás. A Google úgy gondolja, hogy az e-fajta tevékenységek következtében létrejött linkek, weboldalak közötti kapcsolatok, nem tükrözhetik a valóságot, a relevanciát az oldalak között, tehát csalásnak minősíti.
Minden ilyen tevékenységnek megvan a folytatható mértéke, tehát például egy bizonyos szintig lehet partnerprogramokban részt venni, de ha túlzásba visszük az e-fajta tevékenységeket, garantált a büntetés, a találati listában való hátrasorolás, akár huzamosabb ideig is.

Keyword stuffing
A kulcsszavak túlzott használatát jelenti az oldalon. Ha rá akarjuk erőltetni a keresőkre, hogy márpedig a mi oldalunk “életbevágóan” egy adott kulcsszóról szól, akkor nagy valószínűséggel büntetést kapunk. A weboldalunkat a hús vér látogatóknak kell elsősorban készíteni és csak ezután jöhetnek a keresőrobotok.

Kisebb linkhálózatok
Sok cég rendelkezik több domain névvel és ezeken több weboldallal. A különböző saját honlapok összelinkelése, ha helytelenül van elvégezve, vagy túlzott a mértéke, spamnak minősülhet, így büntetést eredményezhet.

Belső “trükközés”
A SEO sötét válfaját, nevezik “black hat”-nek is. A keresők becsapását megcélzó tevékenységek, egy bizonyos ideig segíthetik a honlap jó szereplését a keresőkben, de előbb vagy utóbb bekövetkezik a lebukás, így sok ilyen esetben akár a honlap teljes törlését is eredményezheti a Google adatbázisából.