Naprakész információk és hírek az online világban!

Hűtőszekrény minden háztartásban van, sokan nem is tudnák megoldani enélkül az ételek megfelelő tárolását. A hűtővel kapcsolatos bármilyen hiba, ami a működését veszélyezteti, igen nagy érvágás lehet, különösen a nyári, melegebb hónapokban. A mindennapos, sőt, folyamatos használat miatt azonban elkerülhetetlen, hogy bizonyos alkatrészek egy idő után elhasználódjanak, de az is előfordul, hogy akaratunkon kívül magunk okozunk gondot. Jó példa erre az, ha a hűtő ajtajának zsanérjával van gondunk, az ilyen problémák többsége ugyanis abból ered, hogy a zsanér eltörik, például egy nagyobb ütközés miatt.

Hűtő ajtó zsanér

Szerencsére a hűtőszekrény ajtó zsanérjának cseréje nem tartozik a bonyolult műveletek közé, így még szerelőt se kell emiatt hívni. A feladat nem igényel se műszaki, se elektronikai ismereteket, de az fontos, hogy mielőtt nekilátunk, a biztonság kedvéért áramtalanítsuk a hűtőgépet. A zsanércseréhez csak annyit kell tennünk, hogy lecsavarozzuk a régit, majd föltesszük a helyére az új zsanért, és hűtőajtónk máris működőképes lesz, akárcsak új korában.

Az egyetlen dolog, ami némi odafigyelést igényel a hűtő zsanérjának cserélésénél, hogy az új zsanér olyan legyen, ami a hűtőnknek megfelelő. Mindenképpen figyeljünk oda arra, hogy jó zsanért válasszunk, különben értelmetlen pénzkidobás lesz a vége. Ha biztosra akarunk menni, írjuk föl a hűtőszekrény pontos típusát, és eszerint igyekezzünk keresni, így nem tudunk mellényúlni. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kérhetjük szakértő segítségét, de ha ismerjük a hűtő típusát, nem lehet probléma.

Hűtő ajtó zsanér vásárlás speciális alkatrész webáruházban: http://hutogep-alkatresz.dvdx.hu/