Naprakész információk és hírek az online világban!

Rohanó világunkban a legelterjedtebb közlekedési forma a járművekkel való közlekedés. Ha tömegközlekedést választunk, akkor kiküszöbölhetjük a jogosítvány megszerzésének nehézségeit, de az autóval való közlekedés sokkal kényelmesebb választás. Így nem kell aggódnunk, hogy lekéssük az autóbuszt, vagy nem kapunk ülőhelyet, és akkor vesszük igénybe a gépkocsit, amikor csak akarjuk. Ehhez azonban jogosítvány szükséges.

A jogosítvány kategóriái

Az autókat is több csoportba sorolhatjuk, így személygépjárműtől teherautóig mindegyikre külön korhatár és egyéb kikötések vonatkoznak. A csoportokat tömegük, motorteljesítményük szerint különítjük el, figyelembe véve azt, hogy a jármű személyszállításra vagy teherszállításra használatos.

Az A kategória motorokra vonatkozik, a B személygépjárművekre, a C tehergépkocsikra, D buszokra valamint az E a pótkocsikra.

Jogosítvány képzés

A B kategóriás jogosítvány

Ez a jogosítványtípus az olyan járművekre vonatkozik, amelyek össztömege nem haladja meg a 3500 kilogrammot és a vezetőülésen kívül maximum 8 üléssel rendelkeznek. Ezen típusú jogosítvány megszerzéséhez tanfolyamra kell járnunk és vizsgáznunk is kell.

A jogosítvány megszerzése

Az autósiskolába való beiratkozáshoz szükséges a jelentkezési lap kitöltése, orvosi igazolás, általános iskolai végzettséget igazoló akta, ugyanakkor a vezetni vágyó személy életkora meg kell hogy haladja a 17 évet. A tanfolyamra be lehet iratkozni a 17. születésnap előtt 3 hónappal, de a vizsgát csak a megszabott korhatár fölött lehet letenni.

A képzés

Az autósiskolák jól meghatározott forgatókönyv szerint működnek. Ezen képzés egy elméleti tanfolyamból, ennek végén egy KRESZ vizsgából, egy gyakorlati oktatásból és ennek végén elsősegély- valamint forgalmi vizsgából áll. A leendő gépkocsivezető a tanfolyam során részt vesz 30 óra elméleti képzésen és legalább ugyanennyi gyakorlati órán is.

További infóért hívja a jobb oldalon elhelyezkedő Autósiskola telefonszámot!