Naprakész információk és hírek az online világban!

A jogosítvány megszerzése több tényezőtől függ. Az egyik legfontosabb a gyakorlati óra, mely a vizsgát előzi meg. A gyakorlati órák száma átlagban 20 körül mozog, de ezt leginkább az iskola szokta meghatározni. A gyakorlati órákba általában nem számítják bele a technikai órákat, amikor az autóvezetés alapjait, valamint a műszaki részt tanítják meg.

Minden oktató más módszer alapján tanít. Megkérdezve néhány több tíz éves tapasztalattal rendelkező oktatót, elmondhatjuk, hogy legtöbb esetben azzal szokták kezdeni az oktatást, hogy megismertetik az autóval, és megtanítják a legalapvetőbb dolgokat, mint az elindulás és a fékezés.

Jogosítvány gyakorlati óra

Milyen a jó óra?

Egy kezdő tanulónak számítania kell arra, hogy az oktatók bizonyos hányada az első órán szinte alig engedi vezetni a tanulót. Megmutatja, hogy milyen részei vannak az autónak, és elméletben elmagyarázza, hogy hogyan is fog zajlani maga az oktatás. Néhány oktató bemutatja azokat a manővereket is, amelyeket majd a tanulónak is el kell sajátítania.

A tulajdonképpeni óra szinte minden iskolánál 50 percet tart, amely alatt a tanuló olyan manővereket kell megtanuljon, mint parkolás két jármű közé, y fordulás, tolatás vagy párhuzamos parkolás. Ezeket csak kellő gyakorlással lehet elsajátítani, így erre érdemes több időt is fordítani. Több oktató is azon a véleményen van, hogy az új törvény, miszerint kell az 580 levezetett kilométer a vizsgára, nagyon pozitív dolog, hisz ezzel egyfajta rutint is szereznek a tanulók.

A biztonságos vezetés az odafigyelésen, a kellő tudáson valamint a gyakorlaton múlik, épp ezért a gyakorlati órákat teljes mértékig érdemes kihasználni. Sőt, ha szükség van rá, akkor a vizsga előtt még néhány pótórát is érdemes vásárolni, így még nagyobb eséllyel lehet nekivágni a vizsgának.

Az ajánlott autósiskola a jobb oldalon található fotóra kattintva megtekinthető!