Naprakész információk és hírek az online világban!

Az autó mára a leggyakrabban használt közlekedési eszköz lett, ennek megfelelően az emberek többségének fontos, hogy legyen jogosítványa. Az élet számos területén lehet szükségünk arra, hogy tudjunk autót vezetni, hiszen ez nagyban megkönnyítheti a mindennapi életünket, emellett ma már sokszor egy-egy jobb állás betöltésének is feltétele a vezetői engedély megléte, így komoly előnyre tehetünk szert, ha minél hamarabb megszerezzük a jogsit.

Jogosítványszerzés

Ez nem tűnik könnyűnek első látásra, mert igen komoly anyagi vonzata is van a tanfolyamnak, de a legtöbb autósiskola (pl. Dekmár Autósiskola) biztosít részletfizetési lehetőséget, hogy azok számára is elérhető legyen a jogosítványszerzés, a vezetés öröme, akik nem rendelkeznek komolyabb anyagi forrásokkal. A részletfizetésnek köszönhetően azonban sokkal szélesebb körben elérhető a jogosítványszerzés, mivel az anyagi akadályok nagyrészt elhárulnak.

Mennyibe kerül a jogsi?

Az, hogy pontosan mennyibe kerül a jogosítványszerzés, nagyon változó lehet, függ az iskolától is, a vizsgák sikerességétől vagy sikertelenségétől, valamit attól, hogy hány pótórát vesz valaki. gyakran adnak az autósiskolák különböző kedvezményeket, elengedik például az elméleti oktatás árát, vagy levonnak belőle pár százalékot. Érdemes figyelni az ilyen akciókat, mert komoly összegek takaríthatók meg a segítségükkel. Még mielőtt belevágnánk a tanfolyamba, meg kell szereznünk az orvosi alkalmassági igazolást, ez szintén pénzbe kerül, méghozzá 6800 forintba. Cserébe viszont nem kell a saját háziorvosunkhoz menni, bármelyik orvostól kérhetjük a szükséges vizsgálatokat. Számos esetben az autósiskolában is van üzemorvos, így helyben letudható ez a rész.

Hány órát kell vezetni?

Hogy pontosan hány órát kell vezetni ahhoz, hogy valaki vizsgaérett legyen, egyénenként változó lehet. Általánosan elmondható, hogy az oktatók többsége úgy gondolja, minél fiatalabb valaki, annál könnyebben tanul meg vezetni, legjobb tehát 17 és 25 éves kor között megszerezni a jogsit. Természetesen később is elsajátítható a vezetés technikája, csak lehet, hogy időigényesebb a folyamat (de ez egyáltalán nem biztos). A megadott minimum kötelező óraszám 30, ennél kevesebbet nem lehet vezetni, pluszórákat viszont korlátlan számban lehet venni, ha nem érezzük még magunkat felkészülve a vizsgára. Sokszor amiatt is ajánlatosak a pluszórák, hogy magabiztosságunkat növeljük az utakon. Persze azt, hogy szükség van-e plusz órákra, mindenki maga dönti el, de érdemes az oktató véleményét figyelembe venni ebben a kérdésben, hiszen ő maga látja, hogy mire vagyunk képesek, hol tartunk.

Ha minden vizsgát elsőre megcsinálunk sikeresen, és nincs szükségünk pótórára, igen rövid idő alatt hozzájuthatunk a jogosítványunkhoz, ha viszont nem sikerül minden egyből, vagy pótórákat veszünk, ez húzódhat. Amennyiben minden feltételt sikeresen teljesítettünk, az okmányirodában tudjuk a jogosítványunkat igényelni, amihez szükség van személyire vagy útlevélre, lakcímkártyára, valamint a vizsgalapra, ami igazolja, hogy sikerrel vettük az akadályokat.

A Dekmár Autósiskolában leteheti kedvezményesen a jogosítvány: http://dekmarautosiskola.hu