Naprakész információk és hírek az online világban!

Ha bútort akarunk vásárolni, nézelődés közben gyakran találkozunk olyan kifejezésekkel, amelyek jelentésével nem vagyunk tisztában. Egyik ilyen helyzet, mikor kanapét, ülőgarnitúrát, vagy franciaágyat keresünk. Azonban szükséges ismernünk a következő rugókat, mert nagyban befolyásolják azt, hogy mennyire lesz kényelmes az új ülő vagy fekvőbútorunk.

Bonell rugó

Manapság az egyik legelterjedtebb rugó típus, népszerűsége töretlen. Kellemes, rugalmas érzést biztosít, így tökéletes választás kanapéhoz és ülőgarnitúrához. Lényege, hogy hogy több száz különálló, térhálóba rendezett rugótest egy nagyon erős rugós felületet alkot úgy, hogy minden rugó össze van kapcsolva a többivel. A rugók 2-2,2 mm átmérőjű acélhuzalból készülnek. A bonell rugó előnye, hogy egyrészt olcsó, másrészt a tölcsérforma kialakítás megakadályozza, hogy a szomszédos rugóstagok súrolódjanak.

Continentall franciaágy

Nagyobb méretért klikk a fotóra!

 

Táskarugó

A táskarugó térhódítása a múlt század első felében kezdődött. A táskarugót vagy más néven zsákrugót a matracgyártásban használják. Lényege, hogy a kisebb méretű rugótestek textiltasakokba varrva, egymástól majdnem függetlenül mozognak. Az ilyen felület tökéletes pontalátámasztást biztosít, követi a test formáját. Egy zsákrugós matrac sokkal több rugót tartalmaz, mint egy hagyományos.

Hullámrugó

A hullámrugót legtöbbször a szivacs belsejébe építik, így elősegítve az ülőfelület rugalmasságát és élettartamát. Olcsó rugófajta, de ennek ellenére jó minőségű. A vele készült termékek jó ár-érték arányt képviselnek. Első sorban azoknál a kárpitos termékeknél alkalmazzák, ahol nincs lehetőség, illetve nem szükséges a fentebbi két rugótípus használata.

A fent említett rugótípusokkal készült termékeket vásárolhat itt: www.outletbutor.hu