Naprakész információk és hírek az online világban!

Személyi kölcsön igénylésének alapvető feltételei, hogy az igénylő 22-25 év közötti nagykorú állampolgár legyen, a 25 éves kor alatt igen csekély annak a valószínűsége, hogy jóváhagynák a hitelkérelmet.
A felső korhatár is lényeges, ez 65-70 év. Az igénylő havi jövedelmének minimum 60-75 ezer forintnak kell lennie.

Személyi hitel feltételei

Az aktuális munkahelyen legkevesebb fél éves munkaviszonynak kell lennie, vannak olyan bankok ahol negyedéves munkaviszonyt is elfogadnak a kérelem esetében, de a legtöbb esetben még is elutasításra kerül a kérelem.

A hazai bankok esetében a passzív BAR lista is kizáró ok, akadnak olyan bankok is, amelyek 2 éve lezárt BAR tartozásnál már elfogadja a hitel kérelmet. A hitel kérelemben igényelt összeg nem lehet nagyobb, mint a kérelmező havi nettó jövedelmének 5-8-szorosa, adóstárssal azonban az igényelt hitel az összevont jövedelem 8-10-szerese lehet. A már meglévő hitelek törlesztő részletei csökkentik az ismét felvenni kívánt hitel összegét.

A hitelt igénylőnek szükséges, hogy kétféle telefonos elérhetősége legyen. A lakossági folyószámlán nem szerepelhetnek visszautasított tételek, amelyek 15 napon túl sem lettek teljesítve, mert ez miatt a hitelkérelem azonnal elutasításra kerül.