Naprakész információk és hírek az online világban!

Hogyan is öltözhetünk a tavaszi divat szerint?

A tavaszi divat idén is – mint mindig – változik. A tavaszi divat kedvez azoknak, akik szeretik a miniszoknyát. Hosszú szárú csizmával viselve igen divatos. Természetesen nem a melegebb, téli csizmát kell viselni tavasszal, hanem a tavaszi, átmeneti csizmát.
A tavaszi divat szerint viselhetünk akár laposabb sarkú lovaglócsizmát, vagy akár tűsarokkal rendelkező csizmát is. Ám a tűsarok tekintetében a tavaszi divat megköveteli azt, hogy a csizma nagyon magas sarokkal legyen.

Tavaszi divat tippek

A tavaszi divat kedvez azoknak, akik szeretnek az öltözetükhöz bizsu ékszereket viselni. Sok bizsut hordani tehát nagyon divatos. Figyeljünk arra, hogy bizsu és bizsu közt különbség van. A tavaszi divattól függetlenül, minden időben és minden szezonban igyekezzünk a jobb minőségű bizsuk közül választani.

A tavaszi divat a bolondos öltözetet is előtérbe helyezi. Merészség kell ahhoz, hogy valaki bolondos turbánt viseljen, vagy éppen manóruhát vegyen fel. Ám, ha ehhez van kedve valakinek, akkor viselje azt bátran. Egészen biztos, hogy szemet vonzó látvány lesz.

A színek tekintetében a tavaszi divat a pasztell irányában mozdul. A sárga és a rózsaszín színek is divatosak, de a krémes változatok, és nem pedig az erőteljes hatásúak.

A nőiességet kedvelők a tavaszi divat szerint igazán nőies anyagok közül választhatnak, mert a csipke, a szatén, a selyem újra hódít. A romantikus öltözet most is divatos.
Ám aki nem szereti ezeket az anyagokat, azoknak természetesen a pamut mindig, minden időben rendelkezésre áll. Egy szép pamut viseletben is követhető a tavaszi divat.

A tavaszi divat és a férfiasabb ruhadarabok.

A nőies öltözet mellett a tavaszi divat teret enged egy másik irányzatnak. A férfias ingek divatossá válnak a hölgyeken, a fiús, a vagány öltözetek ismét hódítanak. A bő nadrág viselése, a pizsamára emlékeztető öltözet, a nylon dzseki divatossá válik. A fiús tavaszi divat nőiessé tehető egy-egy különlegesebb, feltűnőbb bizsu ékszerrel, illetve egy vastagabb, nőies öv használatával. A cipő terén is divatos a fiús viselet, de a fiús öltözethez a tavaszi divat szerint egy nőiesebb cipőt választani igen különleges hatást kelt. A tavaszi divat a balerina cipőt még mindig előnyben részesíti.

Tavasszal hordhatunk bátran harisnyát a miniszoknyához, vagy a rövid sortokhoz. Divatosak az extrém színű pamut harisnyák a sportos öltözethez. De evvel ellentétben az igazán feltűnő, és egyáltalán nem szerény csipke harisnya is viselhető a tavaszi divat szerint.

Ne feledjük azt, hogy a fekete mindig, minden időben divatos. Aki a tavaszi divat hóbortjának nem szeretne hódolni, az nyugodtan maradjon a klasszikus feketénél. Arra viszont törekedjünk, hogy a tavaszi divat a fekete ruhadarabok tekintetében a visszafogott nőiességre törekszik. A fekete átmeneti kabát legyen karcsúsított, vagy viseljük a derékon vastag övvel. Az átmeneti csizma fekete színben is legyen a lehető legmagasabb sarokkal. Persze, ha valaki nem bírja ezt sokáig viselni, hordjon bátran lovaglócsizmát. A csizmák orra a tavaszi divat szerint kevésbé nyújtott már, és egyre kerekebb, tehát a nyújtott szögletes orrú lábbeliket lassacskán el lehet felejteni, vagy legalábbis el lehet tenni a szekrény aljára. A divat ismétlődik, úgyhogy bizonyára jön még olyan korszak, amikor ezek újra elővehetők.

Ha a tavaszi divat szerint öltözködünk, akkor vigyázzunk arra, hogy olyan ruhát viseljünk, mely tavaszi változatos időjárásnak megfelelő.