Naprakész információk és hírek az online világban!

A tűzhelyek sok esetben nagyon be tudnak koszolódni, miközben használjuk őket, aki főzött már életében, az ezt pontosan tudja. Nem ritka, hogy a főzés során keletkezett foltokat elég nehéz letakarítani a tűzhelyről, a tűzhelyrács azonban különösen nehéz terep. Mivel rácsról van szó, nincs egy nagyobb, egyenletes felület, amit le lehet súrolni, ellenben ügyelni kell arra, hogy felül, alul, oldalt, minden ponton, a sarkokban, a kis elágazásoknál is letisztítsuk, mert csak így garantálható a száz százalékos végeredmény. Ha rászáradt, ráégett szennyeződések is vannak, ez nagyon kemény feladat lehet.

Tűzhelyrács

Előzzük meg a komolyabb munkát

Az ilyen nehéz, fárasztó súrolások elkerülhetők, ha minden használat után szépen lemossuk a tűzhelyrácsot, így ugyanis nem fog rászáradni az ételfolt. Előfordulhat azonban, hogy erre éppen nincs időnk, vagy hiába próbáltuk azonnal megoldani a helyzetet, már ráégett a folt a tűzhelyrácsra. Ebben az esetben is van megoldás. Első körben erősebb súrolószerekkel próbálkozhatunk, de ha ezek kevésnek bizonyulnak, a hideg zsíroldó garantáltan megoldja majd a problémát. Figyeljünk azonban arra, hogy használata során nyissunk ablakot, és húzzunk kesztyűt!

Le is cserélhetjük a tűzhelyrácsot

Ha nincs időnk vagy kedvünk azzal foglalkozni, hogy rendesen letisztítsuk a tűzhelyrácsot, vagy éppen semmilyen tisztítószer nem járt sikerrel, vásárolhatunk újat is. Ebben az esetben csak azt kell szem előtt tartani, hogy mindig a tűzhely típusának megfelelő rácsot vegyük meg.

Ebben a webáruházban sütő márka és modellszám szerint is megkeresheti a megfelelő sütőrácsot, tűzhelyrácsot: suto-tuzhely-alkatresz.dvdx.hu