Naprakész információk és hírek az online világban!

Zakynthos szigete kb 1500 km-re délre található Budapesttől.A Jón szigetcsoport egyik legnagyobb szigete és a Jón tenger legdélibb szigete. Zakynthos szigetét sokan nevezik a “kelet virágának”vagy “illatos sziget”-nek, ami nem is csoda hiszen a mandulavirág illata az egész szigeten érezhető.

Zakynthos szigete

 Zakynthos földrajza:

A sziget területe 404 km, 123 km-nyi partszakasszal rendelkezik. A sziget hossza 40 km és legnagyobb szélessége 20 km.Homokos, apró kavicsos és sziklás strandok egyaránt megtalálhatóak a szigeten így mindenki kedvére válogathat.

Görögország Zakynthos nyaralásról még több információt itt talál: http://gorogorszagnyaralas.hu/zakynthos-a-kelet-viraga/

Zakynthos élővilága:

Zakynthos jelképévé, emblémájává vált az itt költő Caretta caretta vagy Ál-cserepesteknős, melyekből mára már csupán néhány száz egyed maradt, ezért fokozottan kell óvni őket, vigyázni rájuk. Ezt a helyiek maximálisan tiszteletben tartják, a turisták azonban sokszor nehéz perceket okoznak a környezetvédőknek. Laganas strandja a Tengeri Nemzeti Park része, ezért itt néhány korlátozás van érvényben, amelyet mindenkinek be kell tartani a teknősök megóvása érdekében.

Zakynthos a Ión szigetcsoport harmadik legnagyobb szigete és ugyanakkor a legdélebbi igazi üdülőparadicsom,  területe 406 négyzetkilométer, hegyekkel borított, és mindössze 35.000 lakossal, gyönyörű természeti szépségeivel és a pezsgő éjszakai élet vonzza a látogatókat.

Zakynthos történelme:

Zakynthos szigetét már az ókorban sokan meg szerették volna hódítani, versengett Spárta és Athén, később a velenceieknek sikerült meghódítaniuk, ma is a fővárostól 3- km-re megtekinthető a Velencei erőd, a velenceiek a Kelet virágának nevezték el a szigetet.

Zakynthos időjárás:

Mediterrán az éghajlata, télen enyhe, nyáron forróság van, számtalan növény főleg citrusfélék, különböző szőlőfélék, valamint a levendula terjeszti bódító illatát a friss levegőben. Repülővel is hamar és könnyen megközelíthető, de mivel közel van a peloponnészoszi félszigetről Kyllini kikötőből számos komp hozza a vendégeket.

Zakynthosi vendégszeretet:

Nem csak a szép táj, a kristálytiszta tenger, a hosszú homokos partok miatt népszerű, híres a lakóinak a vendégszeretete, hagyományőrzésük, folkloruk ma is népszerűsített görög estek keretében kellemes hangulatban ismerhetik meg a vendégek népdalaikat, népi táncaikat és ha kedvük van hozzá megismerkedhetnek a tánclépésekkel is. Többek között egyik jellegzetes helyszín egy kis falu, ahol egy óriási szikla tetején elhelyezkedő tavernában lehetnek a helyiek bemutatójának lelkes résztvevői, finom görög fogások és görög italok társaságában.